e
Banner

Etiketler: gümrük ve ticaret bakanlığı



Yeni Ticaret Kanununa göre şirketlerin denetlenmesi



Yeni Türk Ticaret Kanunun (TTK) 01 Temmuz 2012 tarihinde uygulamaya girmesi ile birlikte iş dünyasında sermaye şirketlerinin nasıl bir denetime tabi olacağı tartışma konusu oldu. Bilindiği gibi 6102 sayılı Yeni Ticaret kanununda (6335 sayılı kanun ile değişen) 397-398-399 ve 400 maddeler şirketlerin bağımsız denetimini ve denetimin nasıl olacağına ilişkin düzenlenmeleri içermektedir.





Gümrükte müfettiş savaşları



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndaki gümrük yolsuzluklarıyla ilgili müfettişlerin hazırladığı raporlar bakanlığı karıştırdı.





Kaçakçılara denizde de geçit yok



 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, deniz ve limanlarda kaçakçılıkla mücadelede daha etkin olabilmek için 10 deniz devriye botu, beş konteynır tarama sistemi ve 25 donanımlı devriye aracı alacak





Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan araç satışı



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, tasfiyelik hale gelen toplam 43 aracı ihale ile satılığa çıkardı.





'Yerinde gümrükleme' ihracatı hızlandıracak



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yeni uygulaması Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü devreye girdi. Uygulama ile ihracatçı firma gümrüğe uğramadan malını doğrudan ihraç edebilecek.





İhracat 152 milyar dolarla rekor kırdı



TÜİK’in açıkladığı verilere göre Türkiye, geçen yılki 152,6 milyar dolarlık ihracat rakamıyla, yıllık verisini açıklamış ülkeler arasında ihracatını en çok artıran 2. ülke oldu.




2013 ihracatı yüzde 11,2 büyüme ile açtı


Yayın: 28-02-2013
Kategori: Ekonomi Gündemi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan 2013 yılı Ocak ayına ilişkin geçici dış ticaret verileri açıklandı.